Selecteer een pagina

Londen is een fantastische stad. Sterker nog, heel wat mensen die de Engelse hoofdstad hebben bezocht zijn het er over eens dat dit één van de mooiste en tevens ook leukste steden is van Europa. Een reis ondernemen naar Londen kan in de praktijk ook op verschillende manieren gebeuren. Concreet betekent dit dat je kan vliegen naar Londen, maar veel mensen vinden dit eigenlijk te gek. De gemiddelde vluchtduur vanuit Nederland en België naar Londen bedraagt dan ook slechts iets meer dan één uur. Een potentieel interessant alternatief wordt aangeboden onder de vorm van de Eurostar. Per trein naar Londen reizen zorgt er dan ook voor dat je kan rekenen op heel wat interessante voordelen.

Hoe per trein naar Londen afreizen?

Vanaf het jaar 2020 worden er weer nieuwe mogelijkheden aangeboden om per trein naar Londen af te reizen. Tot voorheen was het zo dat de belangrijkste treinverbinding met de Engelse hoofdstad werd aangeboden bovenuit Brussel. Daar komt nu echter verandering in. Vanaf 20 april is het namelijk zo dat er rechtstreekse treinen vertrekken naar Londen vanuit Amsterdam Centraal. Een tweede mogelijkheid wordt aangeboden vanaf 18 mei. Vanaf dat ogenblik kan je ook per trein naar Londen afreizen vanuit Rotterdam Centraal. Je dient er rekening mee te houden dat een dergelijke treinreis gemiddeld zo’n 4 uur en 10 minuten tijd in beslag zal nemen. In eerste instantie zullen er dagelijks twee rechtstreekse treinen de afstand tussen de respectievelijke steden en Londen afleggen. Uiteindelijk moeten dat er drie en vier worden per dag. Naar Londen afreizen was nog nooit eerder zo eenvoudig!

Waarom per trein naar Londen afreizen?

Per trein naar Londen op vakantie gaan zorgt ervoor dat je kan rekenen op tal van verschillende voordelen ten opzichte van een vliegreis. Denk hierbij aan deze voordelen:

  1. Je komt meteen aan in het centrum van de Engelse hoofdstad;
  2. De kosten voor een treinticket liggen globaal gezien lager dan die van een vlucht;
  3. Je moet geen ellenlange tijd op de luchthaven doorbrengen;
  4. Veel mensen vinden reizen met de Eurostar gemoedelijker dan met het vliegtuig;

Een nadeel welke is verbonden aan per trein naar Londen reizen heeft betrekking tot de langere reistijd waar je rekening mee dient te houden. Daar waar een rechtstreekse vlucht naar Londen amper iets meer dan een uur duurt ben je met een treinreis naar de Engelse hoofdstad dus eigenlijk vier keer zoveel tijd kwijt. Dit gezegd zijnde verloopt de check-in procedure wel wat vlotter waardoor de totale tijd tussen vertrek en bestemming eigenlijk niet zo’n groot verschil zal vormen.

Formaliteiten bij een treinreis naar Londen

Betekent per trein naar Londen reizen dat je geen rekening dient te houden met controles? Absoluut niet. Zowel voor trein- als voor vliegreizen naar het Verenigd Koninkrijk geldt dat er rekening moet worden gehouden met “grenscontroles”. Je zal dus ook bij een reis met de Eurostar steeds je paspoort bij de hand moeten houden en ook je bagage kan worden onderworpen aan bepaalde controles. Hoe dan ook, wil jij ook graag alle prachtige bezienswaardigheden van de Engelse hoofdstad ontdekken? Dan is per trein naar Londen afreizen zeker en vast het overwegen meer dan waard!