Selecteer een pagina

Vakantie met de trein afgelopen kerst hebben mijn man en ik onze kinderen meegenomen op een skivakantie. Maar in plaats van door het ijs en de sneeuw naar ergens dichtbij te duwen of de luchthaven te trotseren om ergens verder weg te gaan, hebben we ervoor gekozen om een ​​nachttrein te boeken op Amtrak’s Empire Builder van Seattle, WA naar Whitefish, MT. Vakantie met de trein het skiën was geweldig, maar ik denk dat de treinreis van en naar Whitefish het beste deel was voor die kinderen.

De expertise van Ticketing en bagage inchecken voor Amtrak is ongelooflijk eenvoudig en gemakkelijk. Vakantie met trein geen lijnen, geen beveiligingsproblemen, geen problemen. Je kunt letterlijk minuten aankomen voordat je trein het kanaal verlaat.

Aan boord hebben we verschillende van de meest opwindende en kleurrijke bezienswaardigheden van het land ervaren: de Cascade Mountains. Het duurde niet lang om de bergen in te gaan, waar we konden genieten van geweldige met sneeuw bedekte vergezichten. En we hoefden de radiator of sneeuwkettingen op de banden niet in te drukken.

Toen we later terug in onze kamer op de slapende auto aankwamen, waren de stoelen al door de bediende omgebouwd tot stapelbedden. Vakantie met trein de kinderen vonden het geweldig om in de trein te slapen. En natuurlijk hielden ze ervan dat de kamer stapelbedden had. Ik moet zeggen dat ik niet zo goed heb geslapen als in mijn eigen bed of in een hotelkamer, maar er is iets vreemds aan de schommelende beweging van de trein. Vakantie met de trein de A-mijl lange tunnel onder het centrum van Seattle direct vanaf King Street Station.

De reis van Seattle naar Whitefish is iets meer dan 13 uur. En omdat Passing in de late namiddag of dag is, wordt een groot deel van de reis geïnvesteerd om te slapen.