Selecteer een pagina

Schotland: het land van de oneindige regenbuien en het groene natuurschoon, van de pittoreske kastelen en de talloze prachtige meren. Houd je van de stad, maar wil je ook iets van die adembenemende natuur proeven en een stap zetten in een typisch Schots kasteel? Dan is deze treinreis Schotland zeker de moeite waard om eens door te lezen!

Edinburgh en Glasgow  als hoogtepunten

Deze treinreis Schotland kon niet ontbreken aan onze vakantie in Engeland met de trein. We lazen ons in over dit prachtige land, voegden de steden Edinburgh en Glasgow aan onze bestemmingen toe en konden nog maar één ding hopen: mooi weer. We hadden geluk. Door de grijze lucht hebben we meer dan eens de zon mogen verwelkomen en echte regen hebben we zelfs niet gehad.

Treinreis Schotland: Amsterdam – Edinburgh – Glasgow – Engeland

Vanuit Amsterdam stapten we op het vliegtuig richting Edinburgh om vervolgens te trein te pakken naar Glasgow. Daarna reisden we richting Engeland, waardoor we Edinburgh weer met de trein passeerden. Het is natuurlijk makkelijker om de treinreis Schotland te beginnen in Glasgow, vervolgens richting Edinburgh te treinen en vanuit daar je reis door te zetten naar het zuiden. Mocht het – net zoals bij ons – qua kosten gunstiger zijn om te starten in Edinburgh, dan is dat ook zeker goed te doen. Een ritje Glasgow – Edinburgh duurt namelijk maar 60 minuten.

Kaartjes voor treinreis Schotland

Kaartjes scoren voor je reis kun je op twee manieren: je kunt losse kaartjes aanschaffen via National Rail (www.scotrail.co.uk) of je kunt een One Country Pass kopen via Interrail. Met die laatste kun je een bepaald aantal dagen met de trein heel Groot-Britannië verkennen. Grijp die kans en verken niet alleen Engeland, maar ook Schotland (en als je nog meer tijd hebt, waarom niet ook Wales?). Ga je verder rondreizen? Dan kan je natuurlijk ook kiezen voor de Interrail pas. Hiermee kan je onbeperkt reizen door verschillende Europese landen. Reis bijvoorbeeld met de trein door naar Ierland of een van de andere prachtige bestemmingen in Europa. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om met deze Interrail pas de meer Zuid-Europese landen te ontdekken zoals Spanje, Italië en Frankrijk. Deze landen beschikken over een uitstekend spoornetwerk wat perfect is voor een langere rondreis.

Reistip!

Cultuur snuiven in Edinburgh is niet compleet zonder het bezoek aan de dierentuin in Edinburgh (met een heuse pinguïn parade) en een rugbywedstrijd in het Murrayfield stadion. Kaartjes kun je vooraf online scoren, zodat je tijdens jouw vakantie niet onnodig lang in de rij hoeft te staan.